Zorgeloze droogstand

Met grip op resultaat

Met ons Happy Cow Dry concept voor de droogstand lopen koeien makkelijk en zorgeloos door de transitieperiode heen. Sterke, vitale koeien geven een zorgeloze droogstand. 

R

Hoge drogestof opname

13-15 kg/ds

R

Minder melkziekte

Terugbrengen naar 2%

R

Betere vruchtbaarheid

Snelle, actieve tocht

R

Goed opschonen

Minder nageboorteproblemen

Meer dan 10 jaar bewezen droostandsrantsoen

Wij stellen al meer dan 10 jaar droogstandsrantoenen samen op basis van hoge drogestofopname en smakelijkheid. Meer dan 50.000 koeien werken inmiddels met ons concept. Wat resulteert in een getrainde pens en een sterke start van de lactatie. Elke lactatie weer.

Elke extra kilogram drogestof voor het afkalven, is een extra kilogram drogestof na het afkalven.

Er zijn al meer dan 50.000 zorgeloze koeien in Nederland.

Happy Cow Dry | TheTransitionCompany
Koeien fit de lactatie in

Koeien fit de lactatie

Zeker aan het begin van de lactatie is de energiebehoefte enorm. Daarom is de voeropname na het afkalven cruciaal. De pens moet op het moment van afkalven al in topvorm zijn.

 

“We voeren al meer dan 2,5 jaar het droogstandsrantsoen van TheTransitionCompany. Hierdoor hebben we geen last meer van melkziekte, schonen de koeien goed op en lopen ze makkelijk door de transitieperiode. Elke lactatie weer. Het rantsoen is zeer betrouwbaar en stabiel. Je kunt ervan op aan.”

Peters Melkvee V.O.F.

Oirschot, 120 melkkoeien

Ruwvoer benutten door een goed getrainde pens

Gezonde, hoogproductieve koeien moeten veel voer kunnen opnemen. Zeker aan het begin van de lactatie is de energiebehoefte enorm. Daarom is de voeropname direct na het kalven cruciaal. De pens moet op het moment van kalven al in topvorm zijn.

Harrald Helmers

Transitiespecialist, TheTransitionCompany

Hoge voeropname en laag KAV gaan nu wel samen in de droogstand

Bij het droogstandsconcept sturen we in de rantsoenberekening, behalve op voederwaarde, ook op een negatieve kation-anion balans (KAB) aan. Dit is gunstig voor de calciumstofwisseling en helpt melkziekte en andere afkalfziektes te voorkomen.

Het positieve effect van een negatieve KAB

Een goed droogstandsrantsoen helpt koeien in de juiste conditie en met een goed functionerende pens door de droogstand. Het perfecte rantsoen voorkomt bovendien afkalfziekten en andere opstartproblemen. Het geheim? Een negatieve KAB, ofwel: een mild verzurend karakter. De Amerikaans specialist Neil Michael van Arm&Hammer Animal Nutitrion legt het uit.

Lees meer

Calciumtekort, afkalfziekten en pH

Er is een direct verband tussen afkalfziekten zoals melkziekte en ketose en de beschikbaarheid van calcium in het bloed. Een koe is van nature in staat een tijdelijk calciumtekort te compenseren door calcium uit het botweefsel te mobiliseren. Dat werkt echter alleen bij de juiste urine-pH. Die ligt tussen de 6 en 7,5. In de praktijk is deze vaak te hoog. Een rantsoen met een mild verzurend karakter, ofwel een negatieve KAB, trekt dat recht.

De koeien gaan fit de lactatie in

Anton IJsseldijk en zijn vrouw Alieke hebben een melkveebedrijf in Steenderen (Gld). De veehouder streeft naar een goede gezondheid voor zijn koeien. Het zinde hem niet dat het kalven lang een kritiek moment bleef.

Lees meer

Rantsoen op maat

Eén droogstandsrantsoen voor alle droogstaande koeien tot aan het kalven

  • TMR-rantsoen
  • Geen aanvulling van brok
  • Indien nodig, toevoeging van water
  • Wij maken voor u het rantsoen op maat

Het rantsoen bestaat uit

  • Maïs
  • Gras
  • Stro
  • Happy Cow Dry

Video’s